Amics de la Massana

COMUNICAT DE LA JUNTA /03.03.21

Benvolgudes, benvolguts,

 

res ens agradaria més que saber que esteu bé i que malgrat la duresa de la pandèmia esteu animades i animats.

Ha passat temps en el què no ens hem comunicat amb vosaltres, però no havíem deixat de pensar com activar-nos i trobar fórmules que donessin compliment als objectius de la nostra associació. Però sens dubte teníem un gran hàndicap: la presencialitat. Les trobades eren el nucli de la nostra tasca, i això estava vetat (amb poderoses raons).

Però hem continuat actius i tenim dues coses per anunciar-vos!

 

Hem pogut activar el web de la nostra associació, que pensem serà una eina de comunicació i un punt de referència per a totes i tots.

http://www.amicsdelamassana.cat

Si entreu veureu una sèrie d’apartats, alguns del quals s’expliquen sols: Qui som, Activitats/Calendari, Contacta amb nosaltres. Però on hem dedicat més feina ha estat en l’elaboració del Blog. Si accediu hi veureu diversos apartats que ara us expliquem:

 

-Retrats socis: aquesta secció servirà per anar coneixent als nostres socis, amb un breu text explicatiu de la seva biografia i algunes fotografies o imatges representatives d’ella o d’ell, i de la seva feina. Per inaugurar la secció presentem al nostre soci honorari, al que no li hem demanat permís.

 

-Històries de la Massana: un espai per recollir la memòria col·lectiva, tant de caràcter acadèmic com, i potser serà la vessant més important, des de les experiències viscudes. Allò que alguns anomenen, amb tot el respecte, la micro-història. Podeu fer-nos arribar textos, relats, fotografies, vídeos, …

 

-L’Escola Massana informa: Notícies actuals de la nostra institució, principalment aportades pel departament de comunicació de la pròpia Escola.

 

-Els amics opinen: Aquest és l’espai obert on tot i totes podem compartir opinions sobre art, disseny, oficis artístics, cultura…i més. I esperem que la participació dels socis sigui un punt important per generar continguts en aquest apartat.

 

-Enllaços i revista de revistes: Aquí farem un recull de documents que aportin informació i opinió sobre temes de l’interès de tota la massa social.

Òbviament que tothom que vulgui participar serà, no només benvingut sinó encoratjat a fer-ho. Ens podeu enviar les vostres aportacions al mail junta@amicsdelamassana.cat

 

 

Pel que fa a la segona noticia, hem posat en marxa (a proposta del col·lectiu de professors de teoria i història de la Massana i en col·laboració amb la direcció del centre) unes jornades de reflexió sobre com encetar un nou paradigma respecte la manera d’enfocar la història de l’art. Reivindicant una manera transversal i integradora on, a més de la pintura i l’escultura, els oficis artístics, l’arquitectura, i la totalitat dels dissenys, estiguin incorporats metodològicament tot superant jerarquies de valor (la vella discussió entre les belles arts i els bells oficis). En principi, és un projecte ambiciós (hem presentat el projecte a les beques municipals Premis Ciutat de Barcelona) d’abast internacional i de dos dies de durada cap a finals d’octubre (esperem que la pandèmia ens deixi fer-ho presencial), i amb l’estreta col·laboració del Museu del Disseny de Barcelona. Ens ha agradat molt que el col·lectiu de professors de l’Escola Massana ens hagi vingut a demanar que lideréssim organitzativament aquest projecte. A mesura que tinguem més informació (la concreció de l’ajut econòmic) us anirem informant fil per randa de l’evolució d’aquesta activitat que toca de ple una de les funcions de la nostra associació: ser una eina útil per complementar i expandir la tasca pedagògica de l’Escola Massana.

 

 

Tenim previst, cap al mes de novembre, fer una trobada/assemblea per veure’ns, donar compte del resultat d’aquestes jornades, de l’evolució del web i debatre amb vosaltres nous suggeriments per encarar el 2022.

 

Una càlida salutació i, com sempre, a la vostra disposició,

 

La Junta