Amics de la Massana

VISITA AL TALLER BBEM /22.02.20

Glòria Ponsà i Lluís Fortaleza

La sola arribada al carrer Tucumán nº 6 bis i pujar al primer pis, on està el taller, ja és una experiència interessant per a un urbanita barcelonès: Et trobes en un recorregut i uns espais d’ambient cinematogràfic.

Entrada al taller BBEM.

Un cop al taller la visita esdevé memorable: Tres artistes, tots tres ben diferents, amb caràcters, tècniques i processos absolutament diversos. Tot i així compartint un taller comú, cadascú en una zona pròpia sense interferències.

Per ordre rigorós i, també, sense interferències mútues, el Xavier Masero, el Daniel Berdala i el Gaspar Burón ens expliquen la seva visió expressiva, les seves obres, intencions i projectes. Veiem obres acabades, obres a mig fer i obres començades. En la seva exposició es detecta amb claredat el seu apassionament per allò que fan.

Xavier Masero explicant la seva obra.

La visita val la pena; Un pot visitar un taller d’un ceramista, un estudi d’un pintor o un escultor, però aquest taller és un taller d’art de gran amplitud. No hi una sola manera de concebre l’art ni d’expressar-la, és diversa.

Espai i alguns treballs de’n Daniel Berdala

Gaspar Burón mostrant la seva obra.

Com ja hem dit, els tres: El Dani, el Gaspar i el Xavier són ben diferents, amb una forma de fer i un estil molt propi de cadascú. Aleshores un es pregunta: Què els uneix?: L’Escola Massana, on van estudiar i són amics des d’aleshores.

Cal dir, per acabar, que vàrem sortir d’allà amb molt bon gust de boca, i no només per l’excel·lent vermut amb que ens van obsequiar.